Grafik tasarım, bir iletiyi görsel veya yazı yolla, belirlenen hedef kitleye ulaştırmak amacıyla yapılan görülebilir herhangi bir düzlemde, iki boyutlu ya da üç boyutlu olarak yapılan logo, afiş, billboard, kitap, dergi, animasyon, film tasarımı, ambalaj gibi yaratıcılık gerektiren tasarımları oluşturan eğitim dalıdır.

Grafik Tasarımı Eğitimi ile;

  • Grafik tasarımcı olmak için gereken temel becerileri kazanacaksınız.
  • Kurumsal kimlik tasarımı (amblem, logo-type, kartvizit, zarf, dosya vb.) yapabileceksiniz.
  • Afiş, broşür, katalog, ambalaj, kitap kapağı gibi uygulamaların yanı sıra, out-door reklamcılık (tabela, bill-board, araç giydirme vb.) alanında da doğru tasarımlar üretebileceksiniz.
  • Web tasarım çalışmaları için ihtiyaç duyurlan arayüzü tasarımı, logo, banner gibi çalışmaları yapabileceksiniz.
  • Görsel oluşturma ve tipografi yoluyla iletişim kurma becerilerini kazanacaksınız.
  • Dijital reklamcılık için etkili, yaratıcı ve kabul gören içerik veya reklam görselleri hazırlayabileceksiniz.
  • Dijital pazarlama ve sosyal medya alanlarında etkili, özgün görsel içerikler hazırlayabileceksiniz.
  • Fotoğrafçılık sektörüne yönelik görsel üzerinde istenilen düzenlemenin yapabilir.
  • Arayüz tasarımı, hareketli grafikler ve editoryal tasarımda çalışmak için bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz.

C#.Net Yazılım Uzmanlığı

C# modern, nesne odaklı ve tür açısından güvenli bir programlama dilidir. C#, geliştiricilerin .NET içinde çalışan çok sayıda güvenli ve güçlü uygulama oluşturmalarına olanak sağlar. C#, C ailesinin köklerine sahiptir ve C, C++, Java ve JavaScript programcıları için hemen tanıdık gelecektir. Bu tur, C# 8 ve önceki sürümlerde dilin önemli bileşenlerine genel bakış sunar. <br>

C# programları, ortak dil çalışma zamanı (CLR) ve bir dizi sınıf kitaplığı olarak adlandırılan bir sanal yürütme sistemi olan .NET üzerinde çalışır. CLR, uluslararası bir standart olan ortak dil altyapısının (CLI) Microsoft tarafından gerçekleştirilen uygulamasıdır. CLI, dillerin ve kitaplıkların sorunsuz şekilde çalıştığı yürütme ve geliştirme ortamları oluşturmanın temelini oluşturur.<br>

Dil birlikte çalışabilirliği, .NET ‘in önemli bir özelliğidir. C# derleyicisi tarafından üretilen IL kodu ortak tür belirtimine (CTS) uygundur. C# ‘ den oluşturulan IL(Ara Dil) kodu, F #, Visual Basic, C++ .NET sürümlerinden oluşturulan kodla etkileşime geçebilir. 20 ‘ den fazla diğer CTS uyumlu dil vardır. Tek bir derleme, farklı .NET dillerinde yazılmış birden çok modül içerebilir. Türler, aynı dilde yazılmış gibi birbirlerine başvurabilir.

Java Teknolojisi nedir Neden Kullanmam gerekir?

Java ilk olarak Sun Microsystems tarafından 1995 yılında piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Java yüklemediğinizde çalıştıramayacağınız bir çok uygulama ve web sitesi mevcut ve her geçen gün bunların sayıları artıyor. Java hızlı, güvenli ve güvenilirdir. Dizüstü bilgisayarlardan veri depolama merkezlerine, oyun konsollarından bilimsel süper bilgisayarlara, cep telefonlarından Internet’e kadar Java her yerde!

Java’nın sık kullanılan sloganlarından biri olan, çevirisi “bir defa yaz, her yerde çalıştır” olan “write once, run anywhere – WORA”, Java’nın; derlenmiş Java kodunun, Java’yı destekleyen bütün platformlarda tekrar derlenmeye ihtiyacı olmadan çalışabileceğini ima eder. 2016 yılında bildirilen 9 milyon geliştiricisi ile, özellikle istemci sunucu web uygulamaları için olmak üzere, kullanımda olan en popüler programlama dillerinden birisidir.
Bir Java yazılımı şu şekilde geliştirilir; Yazılımcı Java kodunu yazar. Bu kod bir Java derleyicisi ile derlenir. Derleme sonucunda “bytecode” adı verilen bir tür sanal makine kodu ortaya çıkar. Düzlem bağımsızlığını sağlayan bytecode’dur. Çünkü bir kere bytecode oluştuktan sonra yazılım, sanal makine içeren tüm işletim sistemlerinde çalışabilmektedir. Bu bytecode Java Sanal Makinesi (Java Virtual Machine – JVM) tarafından işletilir. Bu aşama, her bir bytecode komutunun teker teker yorumlanması ile icra edilebileceği gibi, anında derleme (Just-in-time compilation – JIT)kullanılarak da gerçekleştirilebilir.

Web Tasarımı ve Programlama

Web programcısı, web uygulamalarının tasarım ve programlamasını yapar. Bağımsız çalışabileceği gibi kamu kurumları ya da özel işletmelerde de çalışabilir.

Web programcısı, programlama dillerinden yararlanarak web uygulamaları oluşturur. Kısa tanımdan da anlaşılacağı gibi web programcısı, web uygulamaları aracılığıyla neredeyse tüm işlerle ilgilenir ve başlıca görevleri şöyle sıralanır;

  • Kurumun web sitesi ya da uygulamaları ile ilgili ihtiyaçlarını belirlemek,
  • Gerekli görülen algoritmaları hazırlamak ve kullanıma hazır hale getirmek,
  • Web sitesinin görsel tasarımıyla ilgili fikir vermek,
  • Web sitesinin tasarımıyla ilgili çalışmak,
  • Web ile ilgili gelişmeleri takip etmek,
  • Web sayfası ya da uygulamasının verilerini düzenlemek.

Eğitim İçeriği

-PhotoShop, -HTML, -CSS, -JavaScript, -PHP, -MYSQL

Python Programlama

Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.

Girintilere dayalı basit söz dizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırır. Bu da ona söz diziminin ayrıntıları ile vakit yitirmeden programlama yapılmaya başlanabilen bir dil olma özelliği kazandırır.

Modüler yapısı, sınıf dizgesini (sistem) ve her türlü veri alanı girişini destekler. Hemen hemen her türlü platformda çalışabilir (Unix, Linux, Mac, Windows, Amiga, Symbian). Python ile sistem programlama, kullanıcı arabirimi programlama, ağ programlama, web programlama, uygulama ve veri tabanı yazılımı programlama gibi birçok alanda yazılım geliştirebilirsiniz. Büyük yazılımların hızlı bir şekilde prototiplerinin üretilmesi ve denenmesi gerektiği durumlarda da C ya da C++ gibi dillere tercih edilir.

Python 1980’lerin sonunda ABC programlama diline alternatif olarak tasarlanmıştı. Python 2.0, ilk kez 2000 yılında yayınlandı. 2008’de yayınlanan Python 3.0, dilin önceki versiyonuyla tam uyumlu değildir ve Python 2.x’te yazılan kodların Python 3.x’te çalışması için değiştirilmesi gerekmektedir. Python 2 versiyonun resmi geliştirilme süreci, dilin son sürümü olan Python 2.7.x serisi versiyonların ardından 1 Ocak 2020 itibarıyla resmi olarak sona erdi. Python 2.x geliştirilme desteğinin sona ermesinin ardından, Python dilinin 3.6.x ve sonraki sürümlerinin geliştirilmesi devam etmektedir.

Neden Grafik Tasarımı ve Programlama?

Biz Sizi Arayalım Hangi Eğitime Uygun Olduğunuzu Uzman Eğitim Danışmanlarımızla Birlikte Belirleyelim...